HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

A harc

2008.12.21. 19:00 :: ChPh

Steve nem bírt aludni, csak forgolódott az ágyában. Az idegen egy kiszögelésen állt, és a harci modulja elemzését nézte. A települést már korábban is feljegyezte felderítő körútja során, de nem nézte meg jobban. Az előző nap, mikor idetévedt még nem gondolta volna, hogy gondok akadhatnak. Csak az lebegett a szeme előtt, hogy felfedezőként fogják otthon ünnepelni. Híres lesz, és megbecsült tagja a társadalmának. Tetszett neki a bolygó, így a helyi kormányzósági posztot is boldogan elfogadná, de ezek után már nem volt ennyire biztos a dolgában. A felderítő egység előzetes elemzése ugyan kimutatta a szén alapú élet jeleit, de az értelmes és intelligens életformát nem jelezte.

Ahogyan a harci modul elemzését nézte, azt gondolta, ez is hibás lesz. A település elég jelentéktelennek tűnt, kevés lakossal, zéró védelemmel. Ráadásul valami fura nyugalmi állapotban volt a falu. Számára az alvás furcsa fogalom volt, az ő fajának elég volt egy minimális regenerálódási idő is, egy rövidke meditáció. Igazából nem volt ideje töprengeni ezen, mert valami nagyon furcsa adat jelent meg a kijelzőn. A falu szélén egy erős védelemmel ellátott építményt talált. "Megvan", gondolta. Ellenőrizte a fegyverzetét és a védelmi felszerelését. Még félig volt töltve minden energiával. "Jó lesz", gondolta ezzel el is indult a ház felé.

Steve nem bírta tovább, felkelt, kiment az autójához, és el is indult vele, vissza akart menni a biztonságos zónába. Amint kifordult a ház melletti kis erdős részre, pont összetalálkozott az idegennel. Az tüzelt, és az autó védelmi rendszere nem bírta hárítani, az autó irányíthatatlanná vált, és beszorult az eleje két fa közé. Steve kiszált, élesítette a fegyverét, és bekapcsolta az álcázó modult. Az esti szoftverfrissítés jót tett, már a radarhullámok sem találták meg. Az idegen tétován állt az üres autó mellett, amikor Steve tüzelni kezdett. Bár nem volt kommandós, de az alapkiképzést megkapta, és nagyon tehetséges volt a virtuális FPS játékokban is. Mindkét lövés talált, de az idegen erőpajzsa hárította a lövéseket.

Nem is kellett a harci modul iránymutatására hagyatkoznia az idegennek, azonnal visszatüzelt, de ő nem talált, mert folyton mozgásban volt Steve, és mivel nem látszódott, pont ellenkező irányba mozgott, mint ahogy számolta. Ez hiba volt, és Steve ki is használta újabb két lövéssel, amiket ismét hárított az idegen pajzsa. Most már figyelt a harci modul elemzésére a jövevény, és egyet lőtt, ami talált is azonnal, igaz ezt meg az informatikus pajzsa hárította. Most mindketten megtorpantak. Steve ki akarta várni mit lép az idegen, az ellenfél pedig várta az újabb lövést ami nem jött. Pár percnyi állás után egyszer csak megjelent Steve, lemerült a harci modul telepe, túl sok energiát emésztett fel az idegen lövésének hárítása. Elkáromkodta magát, és futni kezdett. A jövevény is meglepődött, és tüzelni akart, de nem sikerült, az ő telepeit is lemerítette Steve 4 lövése és a folytonos elemző munka.

Steve észrevette a pillanatnyi tétovázást, és azonnal tüzelt, eltalálta az idegent. Azonnal irányt váltott, és elkezdett felé futni. Az idegen már érezte, hogy elszúrta a dolgot. Várta a halált, a kezébe vette az önmegsemmisítőt, amit a kalózok ellen hordott mindig magánál, ha véletlenül elfognák, akkor ezt aktiválva megsemmisítené a hajóját és őt magát is. A magányos vándorok fel voltak készülve ezekre. Ekkor lépett fölé Steve. Az idegen aktiválta az önmegsemmisítőt, és felrobbantak. Pár kilométerrel arrébb az űrhajó is, amit már az eltűntek keresésére kirendeltek vizsgáltak éppen. A hatalmas robbanást még a faluban is megérezték...

komment
Címkék: novella idegen steve a harc
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása