HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

Vállalkozzunk!

2011.11.25. 10:45 :: ChPh

Rég írtam új bejegyzést, de zajlott az életem. Belevetettem magamat egy kis vállalkozósdiba. Sokan félnek ettől, sokaknak van valami vállalkozása, ami kényszer, vagy nem kényszer szülte, de egy biztos nem könnyű. Saját magamon is tapasztaltam, de gondoljuk végig mi is kell hozzá.

Először kell az,amivel megjelenünk a piacon, vagyis mit akarunk csinálni voltaképpen.
Kell egy jó könyvelő, aki elmondja mit lehet és mit nem.
És kell valami megjelenés, marketing, valamint hatékony kommunikációs stratégia.

Ez azt hiszem fontossági sorrend is, most nézzük meg melyik miért fontos.

Az első pontot azt hiszem nem kell ragozzam, az azonban fontos, hogy ha valami tömeg dologgal lépünk a piacra, akkor el kell amiben kitűnünk a tömegből. Ez lehet extra szolgáltatás, olcsóbb ár, magas minőség, a lényeg hogy a versenyképességünket növeljük.
A második pont, a könyvelő. Miért fontos is ez? Először is, ha rosszul végzi a dolgát, akkor elég sok fejfájást okozhatnak nekünk. Másodsorban a jó könyvelő, ha nem gigacégünk van, ad némi kapaszkodót is, hogyan alakítsuk ki a cégünk pénzügypolitikáját. Harmadsorban időben figyelmeztet az új szabályok adta lehetőségekről, így spórolva pénzt cégünknek.
A harmadik. Nos ez a legérdekesebb. Ez is olyasmi amit magunk nem mindig tudunk megcsinálni. A megjelenéshez tartozik a céglogó, a weblap, a névjegykártya, a szórólapok, munkaruhák, stb. A marketing, vagyis cégünk reklámozása sem mindegy hogy történik, hisz a köztudatba nem mindegy hogy kerülünk be. És a kommunikációs stratégia, ami valami divatos katyvasznak hangzik, addig a pillanatig, míg egy kedves ügyféllel nem úgy bánunk, ahogy kell és viszi a cég rossz hírét.

Úgy tervezem, hogy tovább foglalkozok az alapokkal. Nyilván a sikeres céghez sokkal több kell, ez édes kevés, de azt gondolom ez a három lépés a minimum, ezek nélkül nem éri meg vállalkozásba kezdeni.

komment
Címkék: tanácsadás logó vállalkozás weblap könyvelés számpatikus
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása