HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

Stop motion - just for fun

2009.04.20. 23:23 :: ChPh

Ma kissé más vizekre evezek. Igazság szerint ennek a bejegyzésnem nagyon rég meg kellett volna lennie. Van két srác, két igen tehetséges, impulzív, jó fej gyerkőc (bár fenébe fenőttek :D) Szóval sok jó és érdekes dolgot csináltak fényképezőgéppel. Akadt egy tanáruk, aki rengeteg jó tanáccsal, ötlettel, útmutatással látta el őket. Igaz a fényképezőjük videofelvevő tulajdonságait is használták bőszen. Kisfilmek kisfilmek hátán rögzültek. Néha maradtak vágatlanul, néha megvágták őket.

A videók nagy része tudatosan rögzült és maradt fent az utókornak, hiszen az iskolájuk hagyományai szerint a szalagavatón egy kis videót is bemutatnak, a táncok előtt. Nekik szerencsére több gigabájtnyi anyag rögzült, hosszú-hosszú órák alatt vágták össze rendkívül nagy sikerrel vetítették le.

A hosszúra nyúlt bevezető után csapjuk a lovak közé. A sztori nem erről szól, hanem arról, hogy tavaly télen az utolsó Totalcar adásban elhangzott egy felhívás, miszerint az indavideosok pályázatot írnak ki. A cikk szerzője autómániás, tehát gondolt egyet és megkérdezte a srácokat, akarnak-e pályázni. Sajnos a cikk írója nem egy frenetikus forgatókönyv író, ráadásul az autós témában nagyon kemény volt a mezőny, így hát szólt a skacoknak, hogy induljanak a konyha műfajban és belökte őket a mélyvízbe. Szerencsére a tanerő, adott egy kis ötletet, a fiúk pedig munkához láttak. Íme a mű:

 

A készítőket majdnem kizárták. Pedig rengeteg munkájuk fekszik benne, pontosan 3 álló nap, hisz ennek az animációs technikának a lényege, hogy minden egyes mozdulat külön fényképkockából áll. Aztán persze nyertek, igaz csak kategória első helyet, mert porfiknak hitték őket, akik unaloműzésként csináltak egy ilyet... ezért is a majdnem kizárás. Volt öröm, blodogság. Sajnos útjaink kettéváltak.

Telt-múlt az idő, mikor is az egyik szerző beadta a kisfilmet az 5. Országos Középiskolai Filmszemlére, ahol már rangos zsűri értékelte őket, Jancsó Miklós vezényletével. Sikerült is az animációs különdíjat megnyerniük. Ezúton is GRATULÁLOK NEKIK!

És álljon itt kőbe (akarom írni netbe) vésve a készítők neve:
Gasparetz Attila - GATI
Dernovics Tamás - Derno
Felkészítő tanár: Balogh Attila
Alapötlet: Fülöp Károly
 


És egy bejátszás a Duna TV műsorából, ahol a versenyről többet is megtudhatunk, valamint riport Gatival.

2 komment
Címkék: reggeli attila fülöp stop tamás miklós jancsó károly balogh motion gati derno gasparetz dernovics
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása