HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

A találkozás

2008.12.20. 10:00 :: ChPh

Steve már egy ágyban feküdt, pár óra alatt ért a hegyek közé. Az ott élők között volt egy barátja. Még az egyetemről ismerték egymást, mindketten harci informatikát tanultak. Miután végeztek, Steve a különleges alakulathoz került harci modulok szoftverfejlesztési részlegéhez, barátja Adam, pedig szabadúszó lett. Adam ugyanis nem bírta a kötöttségeket, és úgy gondolta, hogy a biztonságos világ túl unalmas lesz számára, ezért az ország középső, a törvényektől kissé távolabb eső vidékére költözött, a hegyek közé. Itt épített magának egy kis főhadiszállást, a legmodernebb biztonsági rendszerekkel volt felszerelve, és pluszban még a saját ötletei is beépítésre kerültek. Steve többek közt ezért is jött erre. Adam nem kérdezett semmit, örült régi barátjának, rögtön nekiláttak a karóra formájú harci modul szoftverének frrissítéséhez, utána pihenni mentek, de Steve nem bírt aludni.

Azon tűnödött, mi is történt. Az előző nap parancsba kapta, hogy két kommandóssal menjenek az ország közepére, mert találtak valamit. Nagyon izgatott lett, annyira hogy nem is kérdezte a parancsnokot miért ő, és mit is találtak. Arra engedélyt kért és kapott is, hogy a saját autójával menjenek. Szeretett vezetni, és ahova mentek arra nem is volt feltűnő a járműve. Reggel 8 órakor indultak, a két kommandósnak rutinmunkának tűnt. Ők csak annyit tudtak, hogy egész nap kísérniük kell egy tudóst. Az országát jó minőségű autópálya szelte át, ezért már délelőtt 11 órára megérkeztek a helyszínre. Ott egy kisebb csoport és pár kommandós fogadta őket és persze a valami, ami egy űrhajó volt. Gyorsan megebédeltek, és munkához láttak. Steve éppen felmérte a valószínüsített vezérlőközpontot, kiemelt egy üvegkockához hasonlító tárgyat, amikor megtámadták őket.

Steve-re vigyázó két kommandós azonnal kapcsolt, mindhárman a kis autóba ültek, és elindultak keletre. Sajnos a többieknek esélyük sem volt. Az idegen gyorsabban végzett velük, mint ahogy a védelmi és harci modulokat élesíteni tudták volna. A kavarodásban fel sem tűnt az idegennek, hogy páran elmenekültek. Gyors volt és könyörtelen, hisz véletlenül keveredett csak erre a bolygóra. Egy elvétett hiperűr-ugrás után fedezte fel ezt a világot. A műszerei életet jeleztek, és gondolta feltérképezi a helyet. Leszállt, és miután megbizonyosodott arról, hogy biztonságos hely, elrejtette a hajót és egy kisebb felderítő útra indult. Azt nem tudhatta, hogy a megérkezését egy intelligens faj műszerei rögzítették. A biztonságos zóna tudósai rögtön lázba jöttek. Engedélyt kaptak egy felderítő expedícióra, ebbe a csapatba került bele Steve is, de mivel az ügy szigorúan titkos volt, csak pár beavatott mehetett helyszínre, illetve egy nem beavatott. A terv az volt, hogy szállításra alkalmas állapotba kellett hozni a "tárgyat", hogy a többi tudós, akik éppen felkészítették a laboratóriumokat, teljes nyugalommal vizsgálódhasson.

Az idegen pont akkor ért vissza, mikor Steve-ék elkezdték a munkájukat. Nem mérlegelt, azonnal felismerte a veszélyt, és támadott. Miután elcsendesedett minden, azonnal a hajóhoz ment, hogy hazainduljon, de nem működött semmi. Ellenőrizte a műszereket, és észrevette a kocka hiányát. Nagyon ideges lett, bekapcsolta a harci modulját, ami éppen kiszúrta a távolodó kis járművet. A hajó rakterében volt egy gyors egyszemélyes légi járműve, amivel azonnal utánuk eredt. Amikor utólérte őket, egy kisebb város szélénél jártak. A kis jármű nem rendelkezett fegyverzettel, ezért elég közel kellett kerülni a kis autóhoz. A kommandósok nem voltak tisztában mivel állnak szemben, ezért egy éles kanyarral megálltak egy raktárra hasonlító épület előtt, és Steve-et magukkal hurcolva bevetették magukat. Az idegen nem számított a hirtelen irányváltozásra, és egy nagyobb kerülővel tért vissza.

Miután a kommandósok felmérték a helyzetet, egy múzeum raktárhelyiségébe léptek. Futni kezdtek a terem másik felébe, hogy jobban elrejtőzhessenek. Éppen csak ennyi előnyük maradt. Az idegen nem vesződött ajtókkal, a kézifegyvere, mely ezidő alatt teljesen feltöltött, berobbantotta a múzeum oldalát. A kommandósok azonnal tüzet nyitottak, Steve pedig bekapcsolata a kísérleti harci modulját. Az új módosításokat, még nem merte kipróbálni, nem volt biztos a dolgában, de a fejét tudta használni, és az egyik őrzőjét berángatta egy ajtón. Sajnos ebben a pillanatban meghalt a másik kommandós. Az életbenmaradtak futottak, ahogy bírtak. Túljutottak még egy termen, de az idegen sem tétlenkedett, ugyanúgy falrobbantással ment utánuk, ellenben nem sietett, érezte hogy hatásos módszerekkel lép fel.

A menekülőknek nem volt szerencséjük, egy dobozokkal zsúfolt terembe jutottak, így jelentősen lelassultak. Steve döntött, és bekapcsolta az álcázórendszert a harci modulján. A kommandósnak meglepődni sem maradt ideje. Ebben a pillanatban ugyanis berobbant mögöttük a fal, megfordult, és tüzelni próbált az idegenre, de az gyorsabb volt. Steve-et kikerülte a légnyomás, pont egy doboz takarásában volt, de azonnal felmérte a helyzetet, a terem másik felében észrevett egy katonai szállítóládát, ami köztudottan profi anyagokból készül, a harci modulját utasította, hogy mérje fel, biztonságos rejtek-e, de az eredményt nem volt ideje megvárni, már le is huppant mögé.

komment
Címkék: novella idegen steve találkozás
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása