HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

Jimmy látomása

2009.01.07. 16:45 :: ChPh

Jimmy Taylor riadtan ébredt fel, a hátáról csak úgy folyt az izzadtság, ziláltan vette a levegő és remegett a keze. Nagy nehezen felkapcsolta a lámpát az éjjeli szekrényén, és még vagy egy percig zilált, mire csillapodott a remegése. Kiment a fürdőszobába, hogy lehűtse magát és igyon pár korty vizet. Aztán visszasétált a hálószobájába, ott szörnyű látvány fogadta, mintha verekedtek volna az ágyában, a lepedője, a takarója összegyűrve, a párnája összetépve. Leroskadt az ágyára, ami még csurom víz is volt. Brr... rázkódott meg Jimmy. Úgy érezte, ebben az ágyban ma már nem alszik, így átment a vendégszobába, hogy ott aludjon. Lefeküdt, lehunyta a szemét, de nem jött álom a szemére, az járt az agyában "vajon mit álmodhattam?".

Hirtelen egy szobában találta magát, kikötözve egy székhez. "Hogy kerültem ide? Mi ez az egész?". Kiáltani akart, de nem ment, még a szája is le volt ragasztva. "Te jó ég! Most benne vagyok! De ez lehetetlen, most feküdtem vissza aludni!", gondolta Jimmy. A fény egyszerre kihunyt. Teljesen sötét lett, Jimmy-t kitörte a frász. Most már elkezdett remegni is. Eltelt 1-2 óra, közben az időérzéke is odalett. De már nem remegett, ernyedten ült. A gondolatai újra és újra ugyanazok körül járkált "Hol vagyok? Miért én? Mi ez az egész? Miért tartanak foga? És kik?". A tépődések közte egyszer csak hatalmas dörrenéssel kivágódott egy ajtó, és hírtelen az összes lámpa bekapcsolt. A hírtelen világosságtól Jimmy nem látott semmit, minden teljesen fényes lett és elvakította őt.

Nehezen kinyitotta a szemét, akkor vette észre, hogy otthon van, és a nap süt be az ablakon. - Te jó ég! Csak álmodtam? - üvöltött fel rémülten. A vendégágy is teljesen össze volt gyűrve, a pizsamája szakadtan lógott róla. "De mi a fene történhetett?" - kérdezte magától miközben ismét a fürdőszoba felé sétált. Most nem elégedett meg azzal, hogy megmossa az arcát, inkább vett egy frissítő zuhanyt. Zuhanyzás után felhívta Joe-t el kellett mondania valakinek, ez nem normális. Joe megérkezéséig evett pár falatot. Miután a férfi megérkezett töviről-hegyire lemesélt neki mindent. Joe a történet végére már teljesen nyitott szájjal és kikerekedett szemekkel ült Jimmy-vel szemben. Csak annyit tudott mondani: - Uh. Az arca teljesen elsápadt. - Nem lehet, hogy valami filmet néztél? - kérdezte aztán.
- Lehetetlen, annyira valóságosnak tűnt az egész - válaszolta Jimmy.
- Tudod mit, kérj időpontot Dr. Jonestól a pszichológusomtól, ha ennyire aggódsz.

Jimmy felhívta az agydokit, másnapra kapott is időpontot. Az időt még elbeszélgették, ebédeltek egy jót, aztán Joe elköszönt, Jimmy meg ledőlt pihenni, mert fáradt volt. Ahogy lehunyta a szemét ismét azt a szobát látta, ahol fél napja megkötözve ült. A hideg veríték verte ki a homlokát. Most felső perspektívából látta az egészet. Felülről, mintha szellőztető járatban lett volna. Teljesen ugyanaz játszódott le, mint reggel. Kivágódott az ajtó. Bejött három férfi, egy kisebb és két óriás. Innen fentről nem bántotta annyira a szemét a fény, így tudta megfigyelni azokat, akik bejöttek. Sajnos ebből a szerencsétlen szögből pont nem látta azt, aki ki volt kötve, így nem is tudhatta, hogy önmagát látja-e kívülről. A kisebbik férfi érthetetlen nyelven üvöltözött a két óriás meg módszeresen ütötte az összekötözött férfit. Felüvöltött, de ebben a pillanatban ismét otthon találta magát. "Elég sötét van, így elaludtam" - gondolta magában. "Te jó ég! Hisz nem is otthon vagyok" - nyilallt bele a felismerés. És valóban, ahogy körülnézett látta a félhomályban nem is otthon van, sőt egy másik, nagyobb szellőzőben találta magát. Üvöltést hallott, elindult a hang felé, és az előbbi szoba másik felében találta magát. Innen jól láthatta ki az, akit kínoznak. Saját magát látta, elég ramaty állapotban. Úgy vélte haldoklik, éppen hogy fel nem sikoltott a látványtól. Sokkos állapotba kerül és szinte öntudatlan állapotban próbált kijutni a szellőzőből.

"Ezt nem hagyhatom!", "Meg kell akadályozzam!" - cikáztak a gondolatok a fejében. Sajnos nem sikerült a rácsok kifeszítenie, sőt csavarok is kívül voltak. Megfordult, hogy másik utat keressen, de leesett valami sötétbe. "Itt nem volt lyuk" - tört rá a felismerés. "Mi történhetett?". A vak sötétben elkezdett tapogatózni, a kezei valami puhába ütköztek. "Mi ez egy takaró? Meg egy ágy", aztán hirtelenjében keményet érzett, egy álló lámpa kapcsolója. Felkapcsolta. Otthon volt ismét. Nem hitt a szemének. "Mi történik itt?" - nézett körül kétségbeesetten. "Ilyen nincs", már majdnem sírt idegileg kivolt teljesen. Ránézett az órájára hajnali 1 óra volt. Felhívta Joe barátját. Elmesélte neki mi történ. Joe azt tanácsolta, igyon egy kávét, amíg ő átér. Így is tett. Joe negyed órán belül odaért, ő is ivott a kávéból.
- Ez komoly dolog, kezdte Joe. Nem emlékszel valami részletre?
- Egy raktár szerűségben lehettünk. Két óriás és egy alacsonyabb pasassal. Az alacsony számomra érthetetlen nyelven beszélt. Az óriások meg jól helyben hagytak. Szörnyű látvány volt. Az, ajtó, hmm, mintha nagy acélajtó lett volna, de őszintén, nem láttam jól. Csak a hangjából ítélem.
- Esetleg szagok, vagy hangok, vagy bármi más?
- Uh, nem emlékszek - zuhant még jobban magában - teljesen ki vagyok merülve, mintha nem is aludtam volna. Teljesen reális éltem meg a dolgokat, mintha ott lettem volna.
- Hm, a múlt héten kezdtünk vizsgálatokat testen kívüli érzékelés témakörben. Lehet, mégis hozzánk kellene bejönnöd.
- Mi? Ezt nem is mondtad - nézett Jimmy kérdőn Joe-ra.
- Tudod mit? Gyere be, és felveszem a jegyzőkönyvet.

Autóba ültek és elindultak a külvárosi telephelyre. Szerencsére nem volt forgalom. Igaz az őr furcsállta az időpontot, de Joe elég magas beosztásban volt, hogy nem nagyon kérdezősködjön. Befele menet Jimmy-nek furcsán ismerősnek tűnt a hely, de nem foglalkozott vele, zavartságának tudta be. Egyszerre hangzavar támadt, fegyveres emberek rontottak rájuk, leütötték őket.

Jimmy magához tért. Ahogy körülnézett bevillant, itt már járt. "AZ ÁLOM!" - ugrott be neki. "Csak nyugalom, csak nyugalom" - nyugtatta magát. Lehunyta a szemét, hogy mélyeket lélegezzen. Ekkor bevillant neki minden. Látta a szobát hátulról. Kinyitotta a szemét, "tehát most nem álmodok" - állapította meg. Megint lehunyta a szemét, hogy jobban megnézze a szobát. A tudatalattija segítette, és igen élesen látta a szobát felülről a háta mögül. Észrevette, hogy van egy kampó, és hogy csak vékony kötéllel van kikötözve. Kinyitott a szemét, és elkezdte hátralökdösni magát a székével, elérte a kampót, szerencsére éles is volt. Két perc alatt ki is szabadította magát. Végignézte zsebeit, mindent kiszedtek belőle. Ebben a pillanatban kihunytak a fények. Jimmy már nem ijedt meg, tudta mi fog történni és tudta, van még ideje, mielőtt jönnek a látogatók. Ismét becsukta a szemét, és látta a kampó kétlépésnyire van egy doboz halomtól és afölött van a szellőző. Felmászott, kezeivel kitapogatta a csavarokat. Tisztán emlékezett rá, hogy az anyák kívülről vannak rajta. Szerencséjére elég lazán. Kicsavarta őket és már bent is volt a szellőzőben. "Most merre? Ilyen nem volt az álmomban." - gondolkozott már kúszás közben. Mire ezek végigfutottak az agyában világosságot látott. "Egy iroda" - tört rá a felismerés. Próbálta feszíteni a rácsot, nem mozdult. Ránehezedett a teljes súlyával, sikerült beszakadnia. Egy irodában landolt, elég zajosan. De volt egy telefon, próbált tárcsázni, de nem ment. "Francba, kóddal megy" - morfondírozott magában. "Megvan" az 1-es", beütötte kicsöngött:
- Halló, porta.
- Bingó! - üvöltötte, és elmondott mindent.

Fél órán belül katonák szállták meg az épületet. Terroristák törtek be, összetévesztették a labort a pénznyomdával, és míg töprengtek a tévedésükön, az alatt kiértek a katonák. A kihallgatások után együtt ültek Joe-val egy kávézóban.
- Furcsa tévképeid vannak, ugye tudod? - fogta a borogatást a fején Joe.
- Nem tudom mi lehetett, de az életünket mentette meg. - mosolyodott el Jimmy...
 

komment
Címkék: novella halál álom jimmy
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása