HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

Kockulás - Melyik oprendszert? És miért?

2008.07.08. 21:42 :: ChPh

Már napok óta agyalok az operációs rendszer problémán. Igazából hamarabb is, mint az első kockulós bejegyzésemnél, de azóta lefolyt 1-2 liter víz a Dunán :) Elsőként ma reggel az almablogon azt a bejegyzést, miszerint az Axel Springer az egyik legnagyobb lapkiadó vállalat Macintoshokra állt át. Míg a másikat éppen most futottam át a kocka blogon. Hjah, kitört belőlem a szakmai. Igazából egész nap azon agyaltam, amit a hugcám írt a Windowsos bejegyzésemben:

Vegyen mindenki Mac-et és nem lesz gondja :DDD

Nem vagyok egy Mac fan, de van benne ráció. Miért? Aki megmondja kap egy csokit, de inkább nem is. Filozofálgassunk el egy picit. Vonatkoztassunk el a számítógépektől. Ha valaki vesz, egy TV-t, viedót/dvd lejátszót, mobiltelefont, játék konzolt, biza kap is vele egy operációs rendszert. Ezek többnyire nem nyíltak, és pár program nem is csinál túl sok bonyolult dolgot, annyira nem, hogy nem is nevezik operációs rendszereknek. De a lényeg: jár hozzá egy olyan szoftver, ami képes azt működtetni, HIBÁTLANUL. (Mondjuk optimális esetben, nem kell jönni azzal, hogy hát így rossz szoftverek meg úgy.) Vagyis: nem kell azon agyalni, hogy hú milyen oprendszert vegyek meg, mit telepítsek. A haver illegális XP-jét, vagy vegyek Vistát? De abból is melyiket? Vagy hallgassak a másik haverra aki azt mondja, legyen Linux? Hisz az ingyen van és rajta van minden olyan program nem illegálisan, mint a másik barát Windowsos gépén? Vagy legyen Mac OS/X? De ahhoz nem jó az AMD processzoros gépem? Jajj, mi legyen? Ellenben lehet venni egy Mac-et. Amin van minden (najó, elég sok minden). Azon meg játszani nem lehet. Püffneki. Dilemma hegyek. Ha azt nézzük, akkor a Windows a legjobb (tekintsünk el attól, hogy XP, vagy Vista). Akkor miért is legyen Mac?

Nem kell Mac, olyan operációs rendszer kell, amit egyszerűen lehet használni, leginkább általános célra és OLCSÓN!

Aztán lehet jönni azzal, hogy dehát akkor monopol helyzetben lesz a Microsoft. No kérem, akkor legyen minden géphez egy operációs rendszer. Ahol minden unkció ugyanúgy működjön, mint a mobiltelefonoknál. Jé ott működik? Akkor hogy is van ez?

2 komment
Címkék: mac linux vista operációs rendszer windows xp oprendszer os/x
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása