HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

Menekülés

2008.12.15. 19:58 :: ChPh

Steve lehuppant egy nagy katonai szállítódoboz mögé. Eddigi csatában szinte teljesen lerombolták a múzeumot. A karórára hasonlító harci számítógépe, mely másodpercenként több petaflopsra képes, villámgyorsan kielemezte és biztonságosnak tartotta a rejtekhelyet. Az álcázórendszere tökéletesen működött, mind a láthatatlanságért felelős, mind a hőrejtő funkciója. Steve így teljes biztonságban érezhette magát, hisz sem szabad szemmel, sem infraképen nem látszódhatott.

A harci modulját alvó állapotúra állította, miután az értékelése nem mutatott semmit, se mozgást, se élőlényt 30 méteres körzetben. Egyvalamire azonban nem számított, arra hogy üldözőjének van radaros felderítője is. Az idegennek mégjobb álcázó berendezése volt, így Steve harci modulja nem tudta bemérni, ez adta a hamis biztonságérzetét. Az üldöző lassan körbefordult, és amint a radarképen megjelent Steve sziluettje, a harci modulja azonnal bemérte és eltárolta a koordinátáit, ebben a pillanatban a radart is kikapcsolta, hogy az üldözött harci modulja csak egy anomáliának tartsa a radarhullámokat. De erre nem volt szükség, az alvó módban levő modul nem észlelhette a radarjeleket.

Az idegen nem teketóriázott, lőtt. Stevenek azonban remek intuíciói voltak, abban a pillanatban, ahogy az üldöző tüzelt, lecsúszott a földre, talán elengedte magát abból a fura ülő pózból amiben eddig volt. Az idegen technika remekül működött, mindig a leggyengébb pontokat kereste, most is így tett, pont Steve fejét vette célba, de az elmozdulásra nem számított. A lövedék hatalmas csattanással szelte át a katonai ládát, amit előzőleg teljesen biztonságosnak elemezett ki a gép.

Steve megrémült, és azonnal egekbe szökkenő adrenalinszintjének köszönhetően önkívületi állapotban kezdett el menekülni a kijárat felé. Az üldöző elkövette az eddigi legnagyobb hibáját, teljesen biztos volt sikerében, és nem számított arra, hogy Steve kitör, sőt arra sem, hogy még életben van. Meglepetésében még arra sem maradt ideje, hogy célba vegye a vadat. Szerencséjére Steve sem tudott tüzelni, mert teljes erejéből a kijárat felé tartott. A harci modulja feléledt, és a kint várakozó múlt évezredbeli járművet már előkészítette az indulásra. Természetesen az idegen azonnal átlátta a helyzetet és Steve nyomába eredt.

Kint érte az újabb meglepetés, ugyanis nem készült fel sem a látványra, sem a szagokra. Az üldözője egy régesrég elfeledett technikai szállítóeszközbe ,egy Fiat Punto GT-be szállt be. Steve egy fanatikustól szerezte be a járművet, nem teljesen emlékezett már a nevére, de Hóbortosnak nevezték az ismerősei. Az autót teljesen újjáépítette, egy olyan korban, ahol nem lehetett már benzint kapni. Ezért először is a motort alakította át, a speciális üzemanyag és a megnövekedett teljesítmény számára. Az autó a fénykorában egy közel 1400 ccm-es 133 lóerős turbós agregáttal rendelkezett. Ez most sem változott, ám az újraépített motor teljesítménye közel 800 Le lett, nyomatékgörbéje szinte mint egy asztallap, már 1500 fordulat/perc-től leadta a maximális nyomaték 90%-át. Mindezt  a teljesítmény szinte 95%-ban levitte az aszfaltra a speciális intelligens gumikeverék hatására, ami már nanotechnológiával készült, felismerve a környezeti hatásokat mindig az ideális módon tapadt. A kaszni az új titánötvözetből készült, ezért roppant könnyű, alig 500 kg-ot nyomott.

Steve beugrott ebbe az erőgépbe, és azonnal lepadlózta. Nem tett jót sem a motornak, sem a turbónak, de a harci gép még az üzemanyag sűrítésen is állított, és hatalmas füstöt eregetett ki az átalakított kipuffogóból. Az idegen erre nem készült fel, a szagok fulladásra késztették, eszeveszetten próbált menekülni, hogy levegőhöz jusson. Mire a füst eloszlott az autó nem volt sehol, ugyanis Steve harci modulja csatlakozott az autó moduljához, és utasította az összes védelmi rendszer bekapcsolására. Ezután az autó eltűnt, se hallani, se látni nem lehetett, még infraképen sem, és az autó rendelkezett a radarhullámok elnyelésnek képességével is.

Steve kezdte kifújni magát, túl sok volt neki, hogy majdnem meghalt. Első gondolata az volt, hogy az első adandó alkalommal frissíti a harci moduljának szoftverét, a második pedig az, hogy merre is tart. A harci modultól átvette az autó irányítását, és északra vette az irányt. Tudta, hogy a hegyek közt biztonságban lesz üldözőjétől.

Az idegen, miután tudatosult benne veresége, nem adta fel. Koncentrálni kezdett, és egy ősi mentális technikát alkalmazott. Kiterjedtek agyhullámai, megérezte, hogy a vad, amit eddig üldözött észak felé tart. Sóhajtott egy nagyot és elmosolyodott. Tudta, hogy az úton nehéz lenne megtalálni, de tudta hová tart, és könnyűszerrel megelőzheti őt...

1 komment
Címkék: novella idegen menekülés steve
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása