HTML

ChPh

Minden ami történik -- Autók - számítástechnika - emberek - politika - gondolatok - tanácsadás vállalkozásoknak

Friss topikok

Férfi vs. Nő

2008.07.15. 09:10 :: ChPh

avagy hol tartunk most?

Netes barangolásaim közben rábukkantam két blogra is, mely ezzel a témával foglalkozik. Az egyik a szakítósblog a másik az ostoba pasik. Nyilvánvalóan nem akarok egyik babérjára sem törni, de a tegnapi nap annyira összehozta a dolgokat, hogy ebben a témában is írnom kell. De pontosan miért is?

Tegnap este a párommal tévéztünk, az egyik kedvencünk a Férjek gyöngye című sorozat. Bár ez is megérne egy misét a férfi és nő kapcsolat témájában, nem ez az igazi apropó. Hanem ami a lökést adta, az az utána jövő sorozat első része a Szex és New York. Hát igen, mára eléggé befutott sorozat lett akárhol is vetítsék, aztán ugyebár non plus ultraként lett belőle mozi verzió is. És miért pont ez? Gondolkodott valaki miért lett ilyen sikeres a sorozat? Vagy a másik manapság futó női sorozat a Született feleségek? Töprengtem, már rajta korábban is, a Szülfelt magam is szoktam nézni, egész jókat tudok röhögni a bénázásokon, de van mikor a falra mászok tőle. Szerintem a titok nyitja, hogy csakis és kizárólag nőknek készül a sorozat. De nem ám nyakatekert csöpögős brazil módszerrel, hanem igazán tudnak hatni az átlag nőkre. Nézzük meg a szereplőket. Hát egyik nő sem egy bomba, egyik sorozatban, sem.

No de a pasik, hát kérem szépen az összes hölgy ismerősömnek legalébb 2-3 pasi bejön az említett sorozatokból és a többiről sem mondják, hogy randák. (OK, pár pasi szerint a Szülfelben Gabrielle-t alakító Eva Longoria nem rossz bőr :D). Tehát azt sugallják, hogy egy átlag nőnek is lehet tuti pasija. Szerencsére felismerték, hogy a szingli létet nem túl jó dolog nyomatni, és hát a Szülfel pont a család témát erősítené. De nézzük meg egyik sorozatban sem a férfiak a domináns egyedek. Ezek mellé jönnek a sztorik. Azért amolyan tessék-lássék módon akadályba ütköznek a nők a jó pasik megszerzésekor, de mindig elnyerik őket. Igaz is, hogy manapság a férfiak is és a nők is a kinézetre hajtanak. Bárki bármit is mondjon, aztán ha véletlenül sikerül megismerni a másikat jobban, utána lesz kevésbé fontos a kinézet. De ezekben a sorozatokban azt sugallják, a jóképű pasik még belülről is jók, és hát a nőknek több sem kell, az ilyet próbálják meg keresni. A fent említett blogokban, melyek a valós életet tükrözik két alaptétel lett letéve: Minden Nő Kurva (MNK) és Minden Pasi Diszno (MPD). Ennyire legyszerűsödtek volna a dolgok? Vajon miért? Az elvárások nagyban megváltoztak, de ha a nő kicsit függetlenebbül viselkedik, akkor már MNK kategória, viszont ha a férfi szeretne domináns lenni, akkor MPD? Elég fura és kicsavart a világ be kell lássuk. Én mégis azt mondom, a nők legyenek NŐK, a férfiakat meg fogadjuk el FÉRFIként. Ne erőltessük bele magunkat és másokat más szerepekbe. Ez nem azt jelenti, hogy a nő főzzön, mosson, takarítson, a pasi meg járjon haverokkal night clubokba (gyk. a Férjek gyöngye tegnapi része :D), de ne is az legyen, hogy csakis a nő hordja a nadrágot, a pasi meg papucs legyen :) Szerenmcsére az én kapcsolatom ebből a szempontból kiegyensúlyozottan működik (oks, a kapcsolatunkat nem feltétlenül én kezdeményeztem:), de az okos nő el tudja hitetni a párjával, hogy a férfi hordja a nadrágot).

1 komment
Címkék: szex és new york férfi született feleségek
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása